Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

We work for your results !

Membru Bizoo de 5 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Liofilizator fructe si legume - 15 kg/sarja

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1 €
Out Of stock
Descriere
Liofilizarea este o metoda utilizata pe scara larga pentru deshidratarea produselor.

Uscarea prin sublimare in vid (liofilizarea) este o procedura de extragere a umiditatii din produs prin metoda sublimarii, care asigura evaporarea apei din gheata fara a se transforma in stare lichida. Tehnologia prevede un proces de congelare cu liofilizare ulterioara sub influenta vidului. Apa este extrasa din produsul congelat fara o procedura de dezghetare datorita uscarii accelerate in conditii de presiune scazuta. Aspirarea realizeaza extragerea apei din materia prima fara a-si pierde proprietatile si structura. Uscarea prin metoda sublimarii (liofilizarea) este considerata o solutie tehnologica avansata care asigura obtinerea de produse deshidratate cu cele mai inalte standarde de calitate si cea mai lunga durata de valabilitate. Tehnologia liofilizarii este utilizata in industria alimentara si farmaceutica precum si in alte ramuri ale economiei. Procesul de uscare prin liofilizare are loc in conditii de temperatura scazuta si presiune scazuta. Astfel de conditii asigura pastrarea maxima a integritatii structurale a produsului, precum si a calitatii acestuia.
Avantajele liofilizarii fata de modul clasic de uscare a produsului consta in modificarea foarte usoara a compozitiei fizice si chimice a produsului, fata de produsul proaspat.
Produsul liofilizat poate fi complet restaurat la starea sa originala proaspata. In procesul de liofilizare, greutatea produsului in sine este redusa si nu necesita conditii speciale de temperatura atat pentru depozitare, cat si pentru transport.
Liofilizarea permite depozitarea pe termen lung a alimentelor, medicamentelor, substantelor biologice si a altor produse alimentare. In industria alimentara, produsele uscate prin metoda liofilizarii isi pastreaza toate proprietatile utile, putand fi pastrate pana la 5 ani fara pierderea aromei si a gustului .

Constructia liofilizatorului :

Dispozitivul pentru liofilizare este format din: o camera de uscare, un sistem de racire cu o unitate de racire, un sistem de vid cu o unitate de vid, un sistem de control care include elemente de control si automatizare a procesului de uscare si un sistem de incalzire.

CARACTERISTICI TEHNICE :

Putere : 2 KW
Capacitate condensator : 15 litri
Suprafata uscare : 1,5m2
Consum nominal : 0,5 KW
Dimensiuni exterioare : 1850*1300*950
Greutate : 300 KG
Din Gura in Gura